Råd til deg som er venn

Samhold

En av de største utfordringene for ME-syke ungdommer er at man mister mye av det sosiale livet sitt. ME-ungdommer har lett for å bli glemt, og blir ofte usynlige. Etter en stund mister de kontakten med andre, som de så «sårt» trenger.

Det å miste egen ungdomstid er utfordrende og vanskelig. Derfor er det så viktig å ha gode venner som gir anerkjennelse, respekt og kan lytte.

Venner som kan gi omsorg og være tilstede. Derfor må du som er kamerat og venn bry deg. Ta initiativ og kontakt – men finn et nivå på samholdet som den som er syk klarer å håndtere.

Det er ikke lett, men verdt det! Det er vondt å måtte forsvare seg og si nei til noe man har veldig lyst til, men ikke kan være med på fordi en er syk. Hvem har vel lyst til å gå glipp av egen ungdomstid?

“Jeg klarer sjelden å være med vennene mine når de inviterer. Men det betyr uendelig mye når de allikevel gjør det – og ikke minst de gangene jeg klarer å være med en stund.”

Klem

Spør derfor, og respekter at du ofte får “nei”. Men slutt ikke å spørre likevel. Det dreier seg ikke om at en ikke vil – men at sykdommer “krever” noe annet.